Hur betalar jag resan?

När du har bestämt dig för en resa är det viktigt att du snabbt gör en preliminär bokning hos oss. Fyll i bokningsformulär, som finns i samband med önskad resa.

Anmälningsavgift erläggs senast 7 dagar efter mottagen bekräftelse.

Bekräfta bokning

När vi har gjort en preliminär bokning skickar vi inom ett par dagar faktura och reseprogram till dig som e-post, eller via post.
Ångerrätten gäller 7 dagar från fakturadatum. Fakturadatum är samma datum som vi skickar fakturan till dig. Det är viktigt att du läser igenom faktura och program noga och kontrollerar att allt är som du har bokat. Kontakt oss omgående om något är fel eller oklart.

Anmälningsavgiften (förskottsbetalningen) erläggs senast 7 dagar efter mottagen bekräftelse på beställningen ,vilket gör din bokningen permanent.
Anmälnings avgift, betalas till Hagströms Safari AB Bankgiro nummer 5713-9818.

Om kunden inte betalar anmälningsavgiften inom 7 dagar efter fakturadatum kan vi inte garantera en plats på din bokade resa.
Om kunden avbeställer resan efter inbetalning av anmälningsavgiften (förskottsbetalningen) tillkommer expeditionskostnader för avbokning.

Läs mer om avbeställningsregler i våra villkor

Faktura/delbetalning

Fakturan innehåller två delbetalningar: anmälningsavgift (förskottsbetalning) och slutbetalning.
Slutbetalningen är resans pris minus förskottsbetalningen/anmälningsavgiften. Slutbetalningen ska göras senast 40 dagar före avresa.

Ofta har man en avbeställningsförsäkring/ett avbeställningsskydd inbakat i sitt kreditkort om man har betalt resan med kortet. Detta är olika från kort till kort så man måste undersöka vad som gäller för ens eget kreditkort. Om man har ett avbeställningsskydd ska man vara uppmärksam på hur stora belopp som faktiskt är försäkrade. Om man vill försäkra sig ut över detta får man ta kontakt med sitt försäkringsbolag. Fråga din bank om du är osäker på något.

Biljetter/vouchers

Ca 1 månad före avresedatum skickar vi flygbiljetter och vouchers hem till dig/er. Kontrollera att alla namn är korrekt stavade enligt ditt pass. Detta är viktigt!

Flygbiljetter är numera s.k. ”e-biljetter” och detta är den enda biljettyp som finns. En e-biljett är en elektronisk biljett där informationen lagras i flygbolagens reservationssystem. Istället för en gammaldags pappersbiljett får du nu ett referensnummer och ett biljettnummer som e-post. Detta e-post kan du skriva ut och ta med när du checkar in. (Det krävs bildlegitimation/pass). När man reser med en e-biljett behöver man inte bekymra sig om biljetten. Den kan varken stjälas eller glömmas.

En voucher är ett värdebevis som beskriver de tjänster du har betalt, t ex hotellrum, måltider, utflykter osv. Man visar sina vouchers för de lokala operatörerna som bevis på att man har betalt för deras tjänster.
Hagströms Safari AB har resegaranti hos Kammarkollegiet, vilket innebär att om vi eller någon av våra samarbetspartners och flygbolag vi använder oss av, inte kan leverera resan, är ni garanterade att få era pengar tillbaka. Förutsatt att ni bokar en paketresa hos oss som inkluderar flyg och arrangemang.

Läs våra resevillkor

Frågor?

Ring oss några dagar innan avresa, det händer ibland att avgångstider ändras därför är det bra att stämma av. Vi svara på dina frågor, välkomna.
Hagströms safari AB
Besöksadress:
Hestravägen 10
573 95 Ydre

Telefon till kontoret: 0140-413 00, 070-60 14 593
E-post: info@hagstromssafari.se
Org. nummer: 556686–1273