Big five safari

Låt dig inspireras!

Vi förbereder din resa till populära djurparkerna för att se ”The Big 5”, noshörning, elefant, buffel, lejon och leopard.

Kenya är verkligen kontrasternas land, vi lämnar storstadsstress och buller och reser via fantastiska Riftdalen. Stannar till och tar en kort båtresa på Naiwasha sjön, för att fotografera flodhästar och imponerande fågelliv. Bor i världsberömda Nakuru National park som är landets första noshörningsreservat och hemvist för flamingos.

På safarin i Masai Mara njuter vi fullt ut av vildmarken med stora djur och fantastiskt boende på tältcamp som vi gillar skarpt.

Dagsprogram

Chaufför/guide hämtar på boende i Nairobi. Du reser i minibuss söderut 150 km genom Riftdalen, väldens största förkastning med fantastisk utsikt över landskapet till Sodasjön Nakuru. På vägen stannar vi till och tar en kort båtresa på Naiwasha sjön som har ett rikt fågelliv, spänningen stiger så klart när vi får syn på flodhästarna.

Vi är framme lagom till lunch, och checkar in på Sarova Lion Hill som ligger inne i parken.
På eftermiddagen tar chauffören en guidad safariresa runt sjön som är vistelseort för flamingos och som tidvis färgar vattnet rosa. Vi ser vidsträckta områden av starrgräs, sumpmark och grässlätter, här finns även klippiga berg och akacia-skogar. Parken är Afrikas noshörningstätaste reservat med både spets- och trubbnoshörning. Vi kör igenom en fantastisk natur och njuter av djurlivet; vårtsvin, vattenbock, buffel, impala och giraff. Här är det bra att ha med en vindtät jacka.

Vi övernattar på Sarova Lion Hill där vi äter middag med utsikt över nakurusjön.

Vi äter en tidig frukost för att sedan resa vidare mot naturreservatet Masai Mara. Bussresan med oändliga grässlätter och savanner tar ungefär 6 tim. Ankomst lagom till lunch, och checkar in på Mara Sarova tältcamp. Underbart, ta en stund avkoppling innan vi förväntansfulla kör ut på savannen.

Nu blir det upplevelser av djur och natur på nära håll. Med hjordar av bufflar, elefanter, lejon, antiloper, impala m.m.

Kvällen avslutas med en härlig middag, och en stund vid brasan. Varför inte lyssna på alla spännande djurläten i sammetslena afrikanska natten, på Mara Sarova tältcamp.

Mycket tidigt på morgonen är det dags för dagens första safari. Masai Mara gör ett starkt intryck på oss med sina rundade kullar, fläckvis täta buskage och savannen som breder ut sig i alla väderstreck. Djursviten ”Big Five” är något alla vill se!

Det blir förstås oförglömligt när lejonen dyker upp i kameralinsen. Elefanter och buffelhjordar är ett imponerande inslag. Ingenstans i Afrika är koncentrationen av djur så stor som just här. Vi återvänder till en härlig frukost, tid för avkoppling, kanske ett dopp i poolen?

Efter lunch åker vi för att se den vackra naturen och de spännande djuren. Marafloden rinner igenom hela reservatet och vistelse för krokodiler och flodhästar. Kvällen avslutas med middag och underhållning, känns tryggt och lite exotiskt att bo mitt i ett djurreservat.

I dag möter vi naturen i gryningen och gör ännu en spännande viltsafari. Efter frukost är dessa härliga dagar i det vilda slut. Vi lämnar fantastiska djur- och naturäventyr, och återvänder i minibuss (ca 6 tim.) till Nairobi.

I Pris/person 6 750:- (min 4 personer) alt. 9 350:- (min 2 personer) kan variera vid olika säsonger.

  • 3 nätter på lodge med helpension
  • Landtransport enligt program
  • Engelsktalande guide.
  • Parkavgifter, 5 gamedrives
    * Inrikesflyg kan bokas genom Hagströms Safari –pris på begäran.

Skicka förfrågan

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.