En dag socialt arbete

Ta tillfället och välj en dag av din resa för att besöka socialt arbete i utkanten av Nairobi!

Vi erbjuder ett givande och lärorikt besök, som är väl inarbetat och genomförs i en vardaglig situation.
I naturliga möten får du träffa Barn och Ungdomar i Kenya.
Platsen är möjlig att besöka, tack vare att paret Hagström har ett mångårigt engagemang i Organisationen New Life Mission. En organisation som har syftet att sammanarbeta för att motarbeta fattigdom och att ge barnen en framtid!
Det sociala arbetet har många olika sidor som: barnhem, förskola, vårdcentral, fordonsutbildning, socialkontor m.m.

Du väljer en hel dag och tillsammans med engelsktalande personal,
besöker du barnens miljöer och får veta mer om livet i Kenya!

Dagsprogram

Efter frukost hämtar chauffören dig på hotellet i Nairobi. Reser till organisationen New Life Mission, som ligger i Ongata Rongai 20 km utanför Nairobi stad. Personalen introducerar och guidar runt på området. Det blir tid att fika och äta lunch i den vackra trädgården.

Samaritens Barnhem

Vi besöker barnen som är i åldrarna 0-15 år, i barnhemmet som invigdes av Kenyas hälsominister 1985.
Många av barnen har sin mamma i fängelse och bor på barnhemmet tills föräldern är frigiven eller tills andra lösningar är uppgjorda med andra släktingar.

Samariten arbetar i mycket nära samarbete med barnavårdsnämnden, som placerar barn med olika bakgrunder. Det kan vara föräldralösa, gatubarn, eller övergivna barn.
Det grundläggande är ett ge barnen en värdig uppväxt och utbildning.
Barnhemmet Samariten har kapacitet att ta emot 50 barn. I tonåren erbjuds utslussningslägenhet för flickor i åldrarna 14-20 år.

En förberedelse till vuxenlivet, med ytterligare ansvar i matlagning, hushållsarbete och hur man planerar sin privatekonomi.

Socialt arbete och förskola.

New Life Mission ligger intill ett stenbrott ”KWARE”
Tillsammans med socialarbetare besöker vi i smågrupper området där verksamheten har funnits sedan starten 1978. Vi får se vad sociala insatser som matbespisning, utbildning, rådgivning och mikrolån kan göra för människorna i slummen.
På områdets förskola och dagis berättar rektorn om verksamheten, vi träffar barnen i klasserna och får kunskap om vad de får lära sig på förskolan.

Vårdcentralen ett alternativ till behövande i slummen
På området träffar vi personalen som berättar om verksamheten på vårdcentralen och hur t.ex. malaria kan diagnostiseras. Många av patienterna kommer från slumområdet, vilket är möjligt eftersom vårdavgiften är subventionerad.

Bilmekaniker/plåtslagare

På området erbjuds 2-årig yrkesutbildning för ungdomar på fordonsprogrammet (plåt/mekaniker). Efter avklarad kurs genomgår studenterna gesällprov. Med godkänt prov kan många elever få arbete eller möjlighet att starta egen verksamhet. På institutionen finns två anställda yrkesansvariga, som undervisar i teori och praktik.

På söndagarna

Att besöka en Afrikansk Gudstjänst är en mäktig erfarenhet, med härlig musik och mycket afrikansk sång. Församlingen har stor barn- och ungdoms verksamhet med 600 barn. Under veckan bedrivs vuxen- utbildning och seminarium i lokalerna.

I priset ingår:

  • Transport med chaufför från Nairobi-Ongata Rongai T/R.
  • Fika och lunch, måltidsdryck under dagen.
  • Besöka projekt med engelsktalande guide enligt program ovan.

Skicka förfrågan

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.