Gruppresa från Norge med svensk guide

Trevliga gruppresor för hela familjen med spännande besök!

Massajer, barn, giraffer, safari m.m. Res med Hagströms Safari och få minnen för livet. Du träffar utsatta barn och människor som får nytt hopp och stöd genom organisationen New Life Mission. Med en reseledare som är uppväxt i landet och även kan tala språket flytande får du möjligheten att komma närmare den kenyanska vardagen. Resan kommer erbjuda nära kontakt med massajer och naturupplevelse på Osero tältcamp.

Låt dig inspireras av safari med big five: Lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard.

Dagsprogram

Avresa från Norge ankomst Kenyatta flygplats Nairobi samma kväll.
I ankomst hallen väntar Hagströms representant som tar oss till Panafic hotell i centrala Nairobi, där vi checkar in och går igenom programmet.

Efter frukost väntar chaufförerna och vi åker till elefant barnhem där vi får en intressant föreläsning om David Shedriks verksamhet som bland annat omhändertar övergivna elefantungar och rehabilitera dem tillbaka in i det vilda. Vi är i Karen området och besöker därför Blixens gård och café där danska författarinnan levde på 1920 talet. Kazuri ligger också i närheten en verksamhet för ensamstående kvinnor som jobbar med lersmycken i fantastiska färger och former.
Vi övernattar på Panafric hotell (frukost ingår)

Efter frukost besöker vi organisationen New Life Mission, som ligger i Ongata 20 km utanför Nairobi stad. Här är vi med i kyrkan och får lyssna till afrikansk sång.
Vi återvänder till områdets trädgård där vi serveras lunch och får en rundtur och information om områdets alla verksamheter. Föreståndare Emma tar oss till barnhemmet Samariten, umgås och spenderar eftermiddagen tillsammans med barnen. Vi övernattar på Panafric hotell (frukost, lunch fika ingår).

Efter frukost ca kl.07.30 reser vi i minibussar genom Riftdalen, världens största förkastning till Masai Mara den allra vildtätaste av Kenyas nationalparker. Vi anländer lagom till lunch, tar en stund avkoppling, sol och bad vid poolen.
Senare på eftermiddagen blir det ytterligare en tur med chans att se alla stora savanndjur. Kvällen avslutas med middag och i tälten njuter vi av att bo nära naturen.
Vi bor på Mara sarova tält Camp (Helpension)

Tidigt på morgonen kl 06.30 ger vi oss av för dagens första safari, för att få se ”The Big Five”.
Det blir förstås oförglömligt när lejonen dyker upp, som det finns flest av just här i hela Kenya. Elefant och buffelhjordar utgör förstås ett imponerande inslag.
Vi återvänder till en härlig frukost, därefter är det tid för avkoppling och sol vid poolen. Efter lunchen beger vi oss iväg på ytterligare en tur i den så vackra naturen, och det spännande djuren. Kvällen avslutas med middag och underhållning.

Idag möter vi naturen i gryningen och gör ännu en spännande viltsafari. Efter frukosten kl 09.30 är dessa upplevelserika dagar i det vilda slut och vi reser tillbaka i minibussar till Nairobi och Panafric hotell (frukost ingår).

Efter frukost väntar chaufförerna på oss i dag besöker vi New Life Missions sociala arbete. Organisationen bedriver många olika projekt som berör barn. I mindre grupper får vi besöka familjerna i slummen för att prata och framför allt se deras vardag. På området ligger en Förskolan med 3 klasser och dagis för små barn. Vårdcentralen där personalen berättar om verksamheten och hur t.ex. malaria kan diagnostiseras. Vi fikar och äter lunch tillsammans, eftermiddag/ kväll åter resa till Nairobi Panafric hotell.

Efter en härlig frukost buffé på hotellet reser vi i minibussar (till Mashuru 130 km), vi färdas genom vackert massaj landskap och gör ett stopp för FIKA.
Denna dag är det bra med oömma kläder och en mindre packning samt gymnastikskor eller liknande. Nu infinner sig den afrikanska stämningen, vi möter massajerna i sina röda skynken, vi ser giraffer, antiloper och strutsar utmed vägen.
Vi anländer lagom till lunch och nu ska vi bo på Hagströmstält camp i Mashuru. På området finns 4 enkelt tält och 1 dubbeltält, med bekvämt inbyggda badrum med egen varm vattens dusch, toalett och veranda. Sängarna är utrustade med myggnät.
Efter lätt lunch reser vi och besöker massaj flickorna på Kariannes hem. Det blir intressant träffas och se hur flickorna har det.
Vi smälter alla dagens intryck vid middagen som intas under bar stjärnhimmel.
(I MASHURU ingår alla måltider)

På förmiddagen efter frukost lär vi känna mer av New Life Missions sociala verksamheter. Utbildnings möjligheter för barn och ungdomar, återkommer till Kariannes Flickhem som skyddar unga flickor från att bli omskurna och bortgifta i tidig ålder.
Vi umgås med pojkarna som bor på hemmet för gatubarn, tittar på deras odlingar, och prata om deras vardag. Efter lunch promenerar vi till massajernas hem ”manjatta” där vi gör unika besök och kommer nära traditionerna och ser hur vardagen fungerar. Vi kopplar av och äter en gemensam middag, lyssnar till massaj guiden David som har mycket spännande att berätta… (Helpension)

Efter frukost får vi möjlighet att delta i en gudstjänst hos massajerna. Vi får lyssna på deras mycket speciella och vackra sång. Massajernas söndag innebär gemenskap, stress finns inte, utan man tar tid att umgås, hälsa och dela livet med varandra.
Efter lunch tittar vi på flera lokala projekt i området, där vi kan se hur kvinnorna odlar med hjälp av droppbevattning, boskaps projekt m.m.
Tillbaka på Osero camp får vi smälta dagens intryck vid lägerelden. En fantastisk upplevelse nära naturen, så nu måste man passa på att njuta av stillheten. (Helpension).

Efter frukost besöker vi massaj kvinnornas vattenbrunnar och få se hur dessa fungerar, vi får se en handgrävd brunn. Att delta i en vatten invigning är mycket speciellt och spännande. Vatten, ger liv och skapar glädje något vi kan intyga efter dagens besök. Efter lunch lämnar vi Mashuru, fyllda med intryck och återvänder till Nairobi och övernattar på Panafric hotell (frukost lunch ingår).

Frukost och transfer till flyget, checka in kvällsflyg till Norge.
Eller väljer du tillägg till Kenyas kust sol och bad 5 dagar.

Flyg på morgonen till Mombasa tar ca 50 min, på flyget serveras dricka, kaffe och kex.( Baggage 20 kg/person) Landar på Moi international flygplats där chaufför och buss väntar, transfer 35 km till Leopard beach Hotel (med halvpension.)

Leopard har två pooler, lyxigt spa, direkt på stranden och bekväm, med många valmöjligheter – hotellet erbjuder det mesta du kan tänka dig för en fulländad semester. Här får du uppleva en äkta sand-mellan-tårna-känsla.
På Leopard finns allt för att njuta av en riktigt bra semester utan att ens behöva lämna hotellområdet. I bufférestaurangen äter du dina måltider. Du kan även unna dig en lyxig middag på grillrestaurangen med inriktning på fisk- och skaldjur.

Dessutom erbjuder hotellet ett spa med ett stort utbud av behandlingar, tennis bana dykskola, vattensportcenter, 18 håls golfbana och flera andra aktiviteter. Dubbelrum för 2–3 personer bad/dusch och wc, vattenkokare, tv, telefon, luftkonditionering och balkong eller markterrass. Hårfön, kylskåp och Kassafack utan kostnad. Pool handduk finns att låna. Middagsklädsel: långbyxor.

Solbrända och utvilade efter lata dagar på Leopard Beach hotell, kommer bussen och tar oss till flygplatsen (Moi ca 3 tim) checkar in eftermiddags flyg till Nairobi. Fortsätter från Nairobi med nattflyg till Norge.

I priset ingår:

 • Flygresa Norge-Nairobi T/R
 • Transporter och inkvartering enligt program del i dubbelrum.
 • Måltider (se specifikation ”Mat”.)
 • Samtliga besök på projekt.
 • Inträde till nationalparken Masai Mara
 • Guide under resan
 • Lejongaranti

Mat som ingår:

 • Alla dagar: frukost
 • Masai Mara nationalparker: (helpension i 2 nätter)
 • I Mashuru: (helpension 3 nätter)
 • Ongata Rongai (2 luncher och fika.)

Övriga måltider bekostar deltagarna själva. Vi äter oftast på kvällarna/lunch och för varje deltagare kostar en middag ca 80-100 kr.

I priset ingår inte:

 • Flygflyg skatt ca: 3000: –
 • Vaccinationer kontakta vaccinations mottagning.
 • Visum kontakta Kenyas ambassad i Stockholm/betala på flyg platsen i kenya 50 dollar eller 40 euro kontant.
 • Dricka vid samtliga måltider
 • Försäkring – reseförsäkring
 • Dricks till chaufförerna i djurparkerna masai mara, guider, väskbärare m.m. totalt ca: 350 nkr
 • Lunch/middag vissa dagar, se mat som ingår
 • Om någon aktivitet ställs in ordnar vi en likvärdig aktivitet.
 • Enkelrums tillägg 3500: –
 • 6-10/10 sol och bad vid Kenyas kust Leopard beach hotell halv pension del i dubbelrum. 5 800:-/person

Avgångar

Gruppresa från Norge med svensk guide

Avgång
03.01.2023
Längd
16 dagar
Pris från
24 300:-
För info kontakta +46 70-6014593