Gruppresa med svensk reseledare

Gruppresa för hela familjen med spännande besök!

Åk med Hagströms safari och få minnen för livet. Resan kommer att erbjuda nära kontakt med massajer & vilda djur men också ge dig en inblick i hur utsatta barn och människor kan få nytt hopp med stöd. Med en reseledare som vuxit upp i Kenya och kan tala språket flytande får du möjlighet att komma närmare kenyansk vardag.

Dagsprogram

Avresa från Sverige med morgonflyg, ni landar samma kväll på Kenyatta flygplats i Nairobi. Där möter Hagströms Safaris representanter med transfer i buss till Ol-Sereni Hotell.

Efter frukost samlas vi och reser för att se huvudstaden Nairobi.  Vi fortsätter till Kiambethu farm som ligger norr om Nairobi. Vi får provsmaka te, farmens värdinna berättar hur hennes morfar startade produktionen av te. På farmen blir vi serverade lunch, och njuter underbar utsikt över teodlingarna. Övernattning Ole-Sereni B/B
(Tillägg: Inträde till te farmen och lunch 350 kr/person + Kvälls mat).

Efter frukost besöker vi organisationen New Life Mission. Här finns en kyrka, där vi har möjlighet att lyssna på afrikansk sång. Vi fikar i trädgården innan vi besöker barnhemmet Samariten, som ligger på samma område. Eftermiddagen reser vi till Karen Blixens kaffe trädgård (Tamambo) där vi äter lunch. Det tar ca en timma att besöka Blixens museum där delar av filmen Mitt Afrika spelades in. På vägen hem handlar vi handgjorda smycken på Kazuri.  Övernattning Ole-Sereni. B/B (Kvällsmat tillkommer)

Efter frukosten reser vi med LandCruisers till Mashuru (130 km ca 2,5 tim.). Vi färdas genom ett vackert massajlandskap. Dessa dagar är det bra med oömma kläder och en mindre packning samt gymnastikskor eller liknande. Här infinner sig den afrikanska stämningen, vi möter massajerna i sina röda skynken, vi ser giraffer, antiloper och strutsar utmed vägen. Vi anländer lagom till lunch och nu skall vi bo i tält på Hagströms safaris camp Osero. Här finns 4 större tält. Varje tält har bekväma inbyggda badrum med varmvattens dusch och toalett, och en egen veranda.

Det blir fantastisk upplevelse nära naturen där man kan passa på och njuta av stillheten. På eftermiddagen promenerar vi till Massajernas hem, ”manjatta”, där vi får göra unika besök och kommer nära traditionerna och även får se hur vardagen fungerar. På kvällen tänder vi elden och intar en härlig måltid samtidigt som vi smälter dagens intryck.
Övernattning Osero Camp Hel pension.

En morgonpromenad med massajguide David är populärt innan vi äter en härlig frukost tillsammans. Förmiddagen besöker vi utbildningsmöjligheter för barn och ungdomar. Socialt projekt med flickhemmet som skyddar unga flickor från att bli omskurna och bortgifta i tidig ålder, syskola som ger en yrkesutbildning och mycket mer som hälsoklinik och bageri.
Efter en intressant förmiddag med många spännande möten återvänder vi till Osero där vi serveras lunch. Under eftermiddagen reser vi ut och besöker vår mobila hälsoklinik och får vara med och se när vår sjukvårdpersonal jobbar.
Kockarna har nu tänt ljusen på borden och serverar middagen som intas under en fantastisk stjärnhimmel.  Vi avslutar dagen runt lägerelden.
Övernattning Osero Camp Hel pension.

Efter frukost packar vi ihop och tar farväl av Osero och många intressanta besök i massajernas vardagsliv. Vi reser i minibussar ca 2 tim. till Amboseli djurpark världsberömd för sina foton med elefanter som betar framför Afrikas högsta berg Kilimanjaro 5985 m. Vi kör i Parken som har en blandning av skog, våtmark och grässlätt. Den är inte så stor, så alla dess delar kan nås under en intensiv heldag. Vi checkar in på Ol Tukai Lodge med rum som ligger fyra och fyra i bungalower, med utsikt ut mot savannen, där zebror, gnuer och elefanter kan ses. Varför inte ta ett dopp i poolen med fantastisk utsikt över snöbeklädda Kilimanjaro. På kvällen äter vi gemensam middag och njuter av att bo i en av Kenyas populära djurparker.
Övernattning Ol-Tuaki Lodge  Hel pension. Måltids dryck tillkommer

Efter frukost checkar vi ut, och åker på den sistasafariupplevelsen i nationalparken, med stora förväntningar att se de stora djuren. Kilimanjaro med sin vackra snö topp gör Amboseli till något helt speciellt. Vegetationen här är sparsam men det betyder att det kan vara lättare att hitta de vilda djuren. Vi återvänder till Osero Campen för att inta vår lunch och under sen eftermiddagen packar vi ihop oss för att nu vända tillbaka Nairobi och övernatta på Ole-Sereni Hotell. Kvällsmat tillkommer

Efter skön sömn och god frukost åker vi till New Life Mission där väntar våra personal för att ta med oss och visa det sociala arbetet som ligger i Ongata, 20 km utanför Nairobi stad. Organisationen bedriver många olika projekt som berör barn. I mindre grupper får vi besöka familjer i slummen för att framför allt uppleva deras vardag.

På området ligger en förskola med tre klasser och dagisverksamhet samt yrkesskola. Vi träffar Emma som är föreståndare för New Life Mission. Vi besöker Samaritens barnhem med ca 40-50 barn. På vårdcentralen tar personalen emot oss, berättar om verksamheten och hur t.ex. malaria kan diagnostiseras. Vi får god tid att vara med och se verksamheten då vi bor inne på det område där NLM bedriver mycket av sin verksamhet.
Vi övernattar på Ole-Sereni Hotell. Kvällsmat tillkommer

Vi äter en tidig frukost för att sedan resa 270 km via dalsänkan The Rift valley till naturreservatet Masai Mara. Vi anländer lagom till lunch och har en stunds avkoppling med sol och bad vid poolen. Under eftermiddagen finns det chans att ta en tur för att se mer av savannens djurliv, t.ex. lejon, elefanter, giraffer, antiloper m.m. Kvällen avslutas med härlig middag och sedan kan man lyssna på alla spännande djurläten i sammetslena afrikanska natten. Vi övernattar på Mara Simba Camp. (Hel pension)

Tidigt på morgonen ger vi oss av för dagens första safari, för att få se ”The Big Five”. Reservatet gör ett starkt intryck på besökare året runt. Rundade kullar, fläckvis täta buskage och savannen som breder ut sig i alla väderstreck. Det blir förstås oförglömliga minnen när lejonen dyker upp som det finns flest av just här i hela Kenya. Elefanter och buffelhjordar är ett imponerande inslag, ingenstans i hela Afrika är koncentrationen av djur så stor som just här.

Vi återvänder till en härlig frukost. Därefter är det tid för avkoppling och sol vid poolen. Efter lunch ger vi oss åter ut för att se den vackra naturen och de spännande djuren. Kvällen avslutas med middag och underhållning på hotellet.

Idag möter vi naturen i gryningen och gör ännu en spännande viltsafariresa. Efter frukost är dessa härliga dagar i det vilda slut och vi reser vidare mot Nairobi där Hagströms Safari representant tar emot oss. Sen eftermiddagen fritid och övernatta på Ole-Sereni Hotell.
Kvällsmat tillkommer

Efter frukost på Ole-Sereni blir vi hämtade av vår chaufför och åker vidare till flygplatsen. Vi är på väg till Mombasa och flygresan som tar ca 50 min. På flyget serveras dricka, kaffe och kex. Vi landar direkt på Diani kusten, och åker vidare till Baobab Beach Hotel. Här erbjuds det mesta du kan tänka dig för en fulländad semester. Du får du uppleva en äkta sand–mellan–tårna–känsla, tre pooler, ett stenkast till en vacker och bekväm strand och många valmöjligheter.

På Baobab finns allt för att njuta av en riktigt bra semester utan att ens behöva lämna området.  Dessutom erbjuder Baobab en spaanläggning med ett stort erbjudande av behandlingar. På området finns även tennisbana, dykskola, vattensportcenter, golf och flera andra aktiviteter. Varför inte ta en dagsutflykt i Mombasa och besöka gamla staden, kryddmarknaden, portugisiska fortet med mera.

Dresskod vid kvällsmiddagen är viktig att tänka på, därför ska herrarna ha långbyxor.

Här har vi lugn och ro i några dagar för att smälta alla intryck vi fått under vår resa i Kenya.

 

Solbrända, utvilade och fulla med intryck hämtar bussen oss för att sedan åka vidare till flygplatsen Ukunda – Nairobi flygresan tar ca 1,5 timmar. Vi lämnar Nairobi och checkar in på nattflyget till Sverige, där vi landar på förmiddagen dag 17.
Med dig i bagaget finns förhoppningsvis också en ny livsinsikt om hur små våra vardagsproblem verkligen är.

I priset ingår:

 • Flyg Sverige – Kenya t/rt
 • Transporter och inkvartering del i dubbelrum
 • Måltider (se specifikation ”Mat”.)
 • Samtliga besök på projekt.
 • Inträde till nationalparkerna: Amboseli, Masai Mara.
 • Inrikes flyg: Nairobi – Mombasa T/R
 • Svensk guide född och uppväxt i landet, arbetat med socialt engagemang i snart 40 år.
 • Lejongaranti

 

Tillkommer:

 • Vaccinationer
 • Visum Info finns på Hagströms Safari Hemsida
 • Dricka vid samtliga måltider förutom Osero & Baobab
 • Försäkring – reseförsäkring,
 • Dricks till chaufförer och guider under hela resan 350: – kr/person.
 • Lunch/middag vissa dagar, se mat som ingår
 • Om någon aktivitet ställs in ordnar vi en likvärdig aktivitet.
 • Enkelrums tillägg 3600: –
 • Inträden: Karen Blixen 120: -kr, Te farm: 350: -kr/pers.

Mat som ingår:

 • Alla dagar: frukost.
 • Mombasa: All inklusive
 • Amboseli / Masai Mara nationalpark: (Helpension i 3 nätter)
 • I Mashuru Osero Camp: (Helpension 2 nätter)
 • Besök på Ongata Rongai ingår fika och lunch
 • Övriga måltider bekostar deltagarna själva lunch, middag kostar ca 150: -sv.

Specialarrangerad kost kan erbjudas, viktigt att du tidigt informerar researrangören om du har andra behov än normalkost. Eller om du har allergier eller andra sjukdomar som är viktigt för researrangören att känna till.

Du som är intresserad av resan är välkommen att skicka in anmälnings blankett som finns på www.hagstromssafari.se

 

Omdömen

Det fanns en närhet i allt som företogs. Det lyfte hela resan till en annan nivå och man kände sig inte som en turist i traditionell mening. Paret Hagström kan sitt Kenya, kulturen, seder och bruk och har kontakter utöver det vanliga det är uppenbart. Att få komma människorna så nära som vi gjorde var en upplevelse.

Jonny och Gudrun Martinsson

Ditt engagemang, Din inlevelse, Ditt kunnande…
Din utstrålning, värme och spontanitet…
Att ha fått ta del av Dig, dina vänner och den verksamhet ni brinner för, det är det vi minns allra mest.
Att ni mitt i allt elände skapar möjlighet att hjälpa, inte alla, men ge dem ni når hopp om en bättre framtid.

Birgitta & Göran

Det går inte en dag efter att vi kommit hem från resan utan att vi tänker tillbaka till Kenya.
En resa till Afrika har varit en dröm för oss och med denna resa har alla våra kriterier för vad man förväntar sig att uppleva ifrån Afrika uppfylls, om än mer.

Med Kikkis otroliga engagemang och känsla blir varje besök och guidning äkta och nära.

Vi är väldigt nöjda med att resa med Hagströms som med sin värme och service gör allt för att sina turister ska uppleva Kenya och träffa kenyanerna på ett varierat och berikande sätt.

Vi som ungt nygift par håller med Kalles ord:
”Det blir inte livets resa utan en resa vi kommer bära med oss i hela livet”

Ida & Viktor

Avgångar

Gruppresa med svensk reseledare

Avgång
20.10.2023
Längd
17 dagar
Pris från
39 580:-
Lediga platser