Gruppresa med svensk reseledare

Gruppresa för hela familjen med spännande besök!

Åk med Hagströms safari och få minnen för livet. Resan kommer erbjuda nära kontakt med massajer & vilda djur men även ge dig en inblick hur utsatta barn och människor kan få nytt hopp med stöd. Med en reseledare som är uppväxt i Kenya och kan tala språket flytande får du möjligheten att komma närmare den kenyanska vardagen.

Dagsprogram

Vi reser på eftermiddagen från Skandinavien och anländer till Kenya på morgonen dagen därpå.

Vi blir mötta av Hagströms Safaris representant och åker sedan vidare till Nairobi där vår reseledare Annikki välkomnar oss och har en genomgång. Vi bor centralt på Panafric hotell B/B, Vi besöker ett engelskt par som odlar te och visar oss hela sin farm som ligger norr om Nairobi. Vi får provsmaka te och får även veta hur det framställs. På farmen äter vi en lunch som tillkommer vid en underbar utsikt över teodlingarna.

Efter frukosten reser vi med minibussar till Mashuru (130 km ca 3 tim). Vi färdas genom ett vackert massajlandskap och vi gör ett stopp för kaffe och fika. Denna dag är det bra med oömma kläder och en mindre packning samt gymnastikskor eller liknande. Här infinner sig den afrikanska stämningen, vi möter massajerna i sina röda skynken, vi ser giraffer, antiloper och strutsar utmed vägen.

Vi anländer lagom till lunch och nu skall vi bo i tält på Hagströms safaris camp Osero. Campen har 3 enkelt tält och 1 dubbeltält. Varje tält har bekväma inbyggda badrum med varmvattens dusch och toalett, och en egen veranda. På resan dela vi in grupperna i damer och herrar med max 5 personer i varje tält. Under dagarna i Mashuru är det helpension och vi servera måltiderna av Hagströms safaris kockar, som arbetat med företaget under flera år.

Det blir fantastisk upplevelse nära naturen där man kan passa på och njuta av stillheten.

På eftermiddagen promenerar vi till Massajernas hem, ”manjatta”, där vi får göra unika besök och kommer nära traditionerna och även får se hur vardagen fungerar. På kvällen tänder vi elden och intar en härlig måltid samtidigt som vi smälter dagens intryck.

En morgonpromenad med massaj-guide är populärt innan vi äter en härlig frukost tillsammans. Förmiddagen besöker vi utbildningsmöjligheter för barn och ungdomar. Socialt projekt med pojkhem för gatubarn samt flickhemmet som skyddar unga flickor från att bli omskurna och bortgifta i tidig ålder kommer vi också att beöka.

Efter en intressant förmiddag med många spännande möten återvänder vi till Osero där vi serveras lunch. Under eftermiddagen tar vi en kort promenad till en vattenbrunn och får inblick i värdet av att det finns rent vatten att tillgå i området. Vi får också en se hur kvinnorna odlar med hjälp av droppbevattning. Kockarna har tänt ljusen på borden och serverar middagen som intas under en fantastisk stjärnhimmel. Vi avslutar dagen runt lägerelden.

Efter frukost besöker vi massajkvinnornas vattenbrunnar, vi får också se en handgrävd brunn, (och eventuellt får vi vara med om att inviga en brunn). Efter en lätt lunch på Osero tar vi farväl av massajerna och en underbar natur. Vi tar plats i minibussen och återvänder till Nairobi Panafric Hotell B/B.

I dag åker vi i minibussar söderut 150 km genom Riftdalen, väldens största förkastning till Sodasjön Nakuru. Vi anländer lagom till lunch och checkar in på Sarova Lion Hill som ligger inne i parken. På eftermiddagen tar chauffören oss ut i parken som är vistelseort för flamingos och som tidvis färgar vattnet rosa. Vi ser vidsträckta områden av starrgräs, sumpmark och grässlätter men även klippiga berg och akacia skogar.

Parken är Afrikas noshörningstätaste reservat med både spets- och trubbnoshörning. Vi möter också vårtsvin, vattenbock, buffel, impala och giraff. Här är det bra att ha med en vindtät jacka. Vi övernattar på Sarova Lion Hill där vi också äter vår middag.

Vi äter en tidig frukost för att sedan resa vidare mot naturreservatet Masai Mara. Vi anländer lagom till lunch och har en stunds avkoppling med sol och bad vid poolen. Under eftermiddagen finns det chans att ta en tur för att se mer av savannens djurliv, t.ex. lejon, elefanter, giraffer, antiloper m.m. Kvällen avslutas med en härlig middag och sedan kan man lyssna på alla spännande djurläten i sammetslena afrikanska natten. Vi övernattar på Mara Sarova Camp.

Tidigt på morgonen ger vi oss av för dagens första safari, för att få se ”The Big Five”. Reservatet gör ett starkt intryck på besökare året runt. Rundade kullar, fläckvis täta buskage och savannen som breder ut sig i alla väderstreck. Det blir förstås oförglömliga minnen när lejonen dyker upp som det finns flest av just här i hela Kenya. Elefanter och buffelhjordar är ett imponerande inslag, ingenstans i hela Afrika är koncentrationen av djur så stor som just här. Vi återvänder till en härlig frukost. Därefter är det tid för avkoppling och sol vid poolen. Efter lunch ger vi oss åter ut för att se den vackra naturen och de spännande djuren. Kvällen avslutas med middag och underhållning på hotellet.

Idag möter vi naturen i gryningen och gör ännu en spännande viltsafariresa. Efter frukost är dessa härliga dagar i det vilda slut och vi reser vidare till flygplatsen i Masai Mara djurpark. Vi flyger vidare mot Nairobi där Hagströms Safari representant tar emot oss på flygplatsen och tar med oss på lunch. På eftermiddagen besöker vi National museet, och får en inblick i Kenyas historia och ser utställning om de första människorna. Vi bor på Panafric Hotell B/B.

Efter frukost besöker vi organisationen New Life Mission. Här finns det en kyrka och möjlighet att lyssna på afrikansk sång. Vi besöker barnhemmet Samariten, som ligger på samma område som Kyrkan. På väg till Karen Blixens muséet tar vi tid för lunch.

Eftermiddagen bjuder på besök vid Karen Blixens gård där den danska författarinnan Karen levde på 1920-talet. Det var här delar av ”Mitt Afrika”, succé filmen om hennes liv, spelades in. Vi besöker Kazuri som har handgjorda lersmycken i fantastiska färger och former. Vi övernattar sedan på Panafric Hotell B/B.

Efter skön sömn och god frukost väntar våra chaufförer för att ta med oss och visa det sociala arbetet som ligger i Ongata, 20 km utanför Nairobi stad. Organisationen bedriver många olika projekt som berör barn.

I mindre grupper får vi besöka familjer i slummen för att framförallt uppleva deras vardag. På området ligger en förskola med tre klasser och dagisverksamhet samt bilmekanikerskola för ungdomar. Vi träffar Emma som är föreståndare på Samaritens barnhem med ca 40-50 barn. På vårdcentralen tar personalen emot oss, berättar om verksamheten och hur t.ex. malaria kan diagnostiseras. Under dagen äter vi lunch och fikar tillsammans och senare på eftermiddagen återvänder vi till vårt Hotell Panafric B/B i Nairobi.

Efter frukost blir vi hämtade av vår chaufför och åker vidare till flygplatsen. Vi är nu på väg till Mombasa och flygresan tar ca 50 min. På flyget serveras dricka, kaffe och kex.

Vi landar direkt på Diani kusten, och åker vidare till Leopard beach Resort. Här erbjuds det mesta du kan tänka dig för en fulländad semester. Du får du uppleva en äkta sand–mellan–tårna–känsla, två pooler, ett stenkast till en vacker och bekväm strand och många valmöjligheter.

På Leopard finns allt för att njuta av en riktigt bra semester utan att ens behöva lämna området. I de två bufférestaurangerna äter du dina måltider. Hotellet har även en strandbar, ett disco och bistrocafé. Du kan även unna dig en lyxig middag på grillrestaurangen med inriktning på fisk- och skaldjur. Dessutom erbjuder Leopard en spaanläggning med ett stort erbjudande av behandlingar. På området finns även tennisbana, dykskola, vattensportcenter, golf och flera andra aktiviteter. Varför inte ta en dagsutflykt i Mombasa och besöka gamla staden, kryddmarknaden, portugisiska fortet med mera.
Klädkod vid kvällsmiddagen är viktig att tänka på, därför ska herrarna ha långbyxor.

Här har vi lugn och ro i några dagar för att smälta alla intryck vi fått under vår resa i Kenya.

Solbrända, utvilade och fulla med intryck hämtar bussen oss för att sedan åka vidare till flygplatsen. Vi flyger från Moi i Mombasa till Nairobi och sedan vidare med nattflyg till Skandinavien.

Med dig i bagaget finns förhoppningsvis också en ny livsinsikt om hur små våra vardagsproblem verkligen är.

I priset ingår:

 • Flygresor Skandinavien – Nairobi – Mombasa T/R
 • Transporter och inkvartering del i dubbelrum enligt program.
 • Måltider (se specifikation ”Mat”.)
 • Samtliga besök på projekt.
 • Inträde till nationalparkerna: Nakuru, Masai Mara.
 • Inrikes flyg: Mara – Nairobi-Mombasa
 • Svensk guide född och uppväxt i landet, arbetat med socialt engagemang i 20 år.
 • Lejongaranti

Tillkommer:

 • Flygskatter ca 3500: – (Faktura kommer vid utskrift av biljetter)
 • Vaccinationer
 • Visum
 • Dricka vid samtliga måltider
 • Försäkring – reseförsäkring
 • Dricks till chaufförer och guider under hela resan 350: – kr/person.
 • Lunch/middag vissa dagar, se mat som ingår
 • Om någon aktivitet ställs in ordnar vi en likvärdig aktivitet.
 • Enkelrumstillägg 3600: –
 • Inträden: Karen Blixen 80: -kr Nationalmuseum 80: – kr, Tefarm: 250: -kr/pers.

Mat som ingår:

 • Alla dagar: frukost.
 • Mombasa: halvpension (Frukost, Middag i 4 nätter)
 • Nakuru/Masai Mara nationalpark: (Helpension i 3 nätter)
 • I Mashuru Osero Camp: (Helpension 2 nätter)
 • Besök på Ongata Rongai ingår fika och lunch den 16/2
 • Övriga måltider bekostar deltagarna själva lunch, middag kostar ca 100: –

Specialarrangerad kost kan inte erbjudas, viktigt att du kontaktar researrangören om du har andra behov än normalkost.  Eller om du lider av kronisk sjukdom.

Betalning:

Efter bekräftelse på att ni fått plats görs en förskottsbetalning på 1 000 kr/person på bankgiro 5713-9818.

Detta belopp är inte återbetalningsbart om ni av någon anledning inte kan följa med på resan.

Slutbetalning sker senast 40 dagar innan avresa.

Omdömen

Det fanns en närhet i allt som företogs. Det lyfte hela resan till en annan nivå och man kände sig inte som en turist i traditionell mening. Paret Hagström kan sitt Kenya, kulturen, seder och bruk och har kontakter utöver det vanliga det är uppenbart. Att få komma människorna så nära som vi gjorde var en upplevelse.

Jonny och Gudrun Martinsson

Ditt engagemang, Din inlevelse, Ditt kunnande…
Din utstrålning, värme och spontanitet…
Att ha fått ta del av Dig, dina vänner och den verksamhet ni brinner för, det är det vi minns allra mest.
Att ni mitt i allt elände skapar möjlighet att hjälpa, inte alla, men ge dem ni når hopp om en bättre framtid.

Birgitta & Göran

Det går inte en dag efter att vi kommit hem från resan utan att vi tänker tillbaka till Kenya.
En resa till Afrika har varit en dröm för oss och med denna resa har alla våra kriterier för vad man förväntar sig att uppleva ifrån Afrika uppfylls, om än mer.

Med Kikkis otroliga engagemang och känsla blir varje besök och guidning äkta och nära.

Vi är väldigt nöjda med att resa med Hagströms som med sin värme och service gör allt för att sina turister ska uppleva Kenya och träffa kenyanerna på ett varierat och berikande sätt.

Vi som ungt nygift par håller med Kalles ord:
”Det blir inte livets resa utan en resa vi kommer bära med oss i hela livet”

Ida & Viktor

Avgångar

Gruppresa med svensk reseledare

Avgång
15.10.2020
Längd
17 dagar
Pris från
35 000:-
Lediga platser

Gruppresa med svensk reseledare

Avgång
04.02.2021
Längd
17 dagar
Pris från
35 000:-
Lediga platser