Hagströms unika tältcamp

Möte med massajerna i Mashuru och boende på vår egen tältcamp Osero

Efter 20 år i området har Hagströms ett fungerande kontaktnät. Där med finns möjligheten att naturligt besöka projekt hos massajerna. Vi tar hand om dig från början till slut genom trygghet, service och erfarenhet.

Mashuru är en by som ligger 13 mil sydöst emot Tanzania gränsen. Endast 2 timmars resa från Amboseli djurpark som ligger vid foten av Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Resan till massajernas land, går genom en orörd buskstäpp med zebror, giraffer och antiloper och många fågel arter.
Massaj folket är kända för att leva i harmoni med både djur och natur.

Vi besöker sociala projekt med barn och ungdomar som får möjlighet till ett nytt Liv. Massaj tjejer som räddats från barnäktenskap och könsstympning. Vatten brunnar och odling projekt, som radikalt förbättrar människors livs kvalitet.

Osero är en natur camp som Hagströms safari byggt i hjärtat av massaj land. Här finns 3 enkeltält och 1 dubbel tält monterade på en permanent grund. Varje tält har bekvämt inbyggda badrum med varmvattens duschar och toaletter, med en egen veranda. En gemensam mat plats med kök där Hagströms kockar serverar måltiderna. Elen förses via områdets generator och vatten från egen brunn.

Dagsprogram

Efter en härlig frukost buffé på hotellet. Kommer er guide och chaufför för att ta er i minibuss till Mashuru. Färden går genom vackert massaj landskap, vanligtvis möter vi massajerna i röda skynken med sina kor. En Thomson gasell som hoppar in i buskagen och zebrorna som betar utmed vägen.

Vi stannar och njuter av både en kopp kaffe och stämningen av att vara i Afrika.
Framme på Osero tält camp som ska bli vårt boende i 2 nätter, smakar det riktigt gott med LUNCH.

Eftermiddagen besöker vi organisationen NLM som visar hur ett socialt engagemang kom att starta och utvecklas. En förskola, yrkesutbildning i sömnad, ungdoms hem för pojkar och massaj flickor som skyddas från barnäktenskap. Vi delar och prata om hur deras vardag fungerar.

Tillbaka på Osero finns det möjlighet att ta en avkopplande promenad tillsammans med massaj guiden David. Intressant att passera den uttorkade floden och massaj byn som är närmaste granne. Gemensam middag, och avslutar dagen med samling kring läger elden.

Efter frukost och morgon promenad i en stillsam miljö.

Reser vi och besöker massajkvinnorna och en av många vattenbrunnar i området. Det är kvinnornas uppgift att skaffa fram vatten, något som tar många timmar och kräver en hel del arbete. Därför gör en vattenbrunn stor skillnad, dels förses familjen med rent vatten men också att driva odlingsprojekt. En enkel metod som droppbevattning ökar livskvaliteten, och visar på utveckling. På väg till Osero och lunch stannar vi till vid en handgrävd brunn och förstår skillnaden.

Eftermiddagen tar vi tid att njuta av stillheten och massajlandskapet.
Varför inte ta en stund under ett av akacieträden i hängmattan och njuta av en bra bok?

Efter middagen samlas vi vid lägerelden, under en alldeles speciell stjärnhimmel.
Lyssnar på massaj guiden David som delar något aktuellt TEMA med oss.

Efter frukost promenerar vi till massajernas hem ”manjatta” där vi kommer i kontakt med kvinnorna som berättar om hur livet och traditionerna fungerar hos massajfolket. Hennes arbetsdag består av många sysslor som att laga mat, hämta ved och vatten men också att hand om familjens boskap.
På vägen till byn stannar vi på en av ortens många skolor, och får inblick i det kenyanska skolsystemet. Vi serveras lätt lunch innan det är dags att packa ihop och ta farväl av en vacker natur och våra massajvänner. Vi återvänder till Nairobi. (Ca 3 tim)

Pris 3 300: -/pers. (minimum 2 pers)
Pris 2 400: -/pers. (minimum 4 pers)

I priset ingår:

  • Transport i minibuss Nairobi – Mashuru T/R med chaufför/guide. (vattenflaska)
  • Osero tältcamp del i dubbelrum
  • Helpension + 2 st. fika.
  • Besök på projekt enligt program med guide
  • ”Safari Walk” morgon och kväll

Skicka förfrågan

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.