Masai Mara Simba Safari

Välkommen till Masai Mara! Safariland med lejon i sökaren.

Att resa igenom Riftdalen med vulkaniska berg och miltalslånga vyer över savannen är vackert!

Vi besöker Masai Mara Kenyas mest välkända turistattraktion, med stora mängder Lejon/Simba. Migrationen är en mäktig syn, då miljontals gnuer vandrar in i parken över den berömda Marafloden. Reservatet är (1510 km2) uppkallat efter massajerna som bor i och runtomkring reservatet. I söder övergår Masai Mara sömlöst i Serengeti nationalpark i Tanzania. De stora djuren fascinerar: Elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard som kallas ”Big five”.

Boende: Mara Sarova tältcamp

Erbjuder en unik möjlighet att uppleva en tältsafari med annorlunda upplevelse. 75 lyxiga tält mitt i lummiga omfattande trädgårdar. Alla tält kommer med permanent golv och inkluderar en privat toalett och dusch med varmt och kallt rinnande vatten samt elektricitet.

Ett perfekt slut på en perfekt dag, en nattmössa av en brasa i hjärtat av den afrikanska bushen. Här finns också en omfattande samling av exotiska fåglar och fjärilar som har bosatt sig i sina lummiga omgivningar.

Dagsprogram

Efter frukost hämtar chauffören på boende i Nairobi och reser i minibussar (max 6 pers.) sydväst 270 km. På vägen till reservatet Masai mara stannar vi på Rift dalen, världens störtas förkastning. Här kan man fotografera panorama utsikten över landskapet och vulkaniska berget Longonot. Ankomst lagom till lunch, och checkar in på Mara Sarova tält camp. Underbart ta en stund avkoppling innan vi förväntansfulla, kör ut på savannen. Nu blir det upplevelser av djur och natur på nära håll. Med hjordar av bufflar, elefanter, lejon, antiloper, impala m.m.
Kvällen avslutas med härlig middag, och varför inte lyssna på alla spännande djurläten i sammetslena afrikanska natten, på Mara Sarova tält Camp.(Helpension)

Mycket tidigt på morgonen är det dags för dagens första safari. Masai mara gör ett starkt intryck på oss med sina rundade kullar, fläckvis täta buskage och savannen som breder ut sig i alla väderstreck. Djursviten ”Big Five” är något alla vill SE!

Det blir förstås oförglömligt när lejonen dyker upp i kamera lincen. Elefanter och buffelhjordar är ett imponerande inslag. Ingenstans i Afrika är koncentrationen av djur så stor som just här. Vi återvänder till en härlig frukost, tid för avkoppling, kanske ett dopp i poolen?

Efter lunch åker vi för att se den vackra naturen och det spännande djuren. Mara floden rinner igenom hela reservatet och vistelse för krokodiler och flodhästar. Kvällen avslutas med middag och underhållning, känns tryggt och lite exotiskt att bo mitt i ett djur reservat.

I dag möter vi naturen i gryningen och gör ännu en spännande viltsafari. Efter frukost är dessa härliga dagar i det vilda slut. Lämnar fantastiska djur och natur äventyr, och återvänder i minibuss (ca 6 tim.) till Nairobi.

I resans pris ingår:

  • Inträdesavgift till djurreservatet Masai Mara 2 nätter per person
  • Transport i minibuss (max 6 pers.)med engelsk talade guide T/R
  • 1 Vatten flaska på resan T/R
  • Del i dubbelrum på Sarova tält camp helpension.

Tillkommer:

  • Måltidsdryck.
  • Hagströms safari kan på begäran boka och ge pris förslag för inrikes flyg till/från Nairobi-Masai mara.

Skicka förfrågan

  • Date Format: DD slash MM slash YYYY
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.